EN

ФИРМЕНИ НОВИНИ

Как да почистите играчки за домашни любимци и легла за домашни любимци?

Ежедневната хигиена е важна част от човешкия живот. Винаги бъдете пред кривата, когато става въпрос за почистване на къщата и предоставяне на дома ви годно за живеене пространство. Същото важи и за домашните любимци. Важно е да не забравяте да се грижите за вашия космат приятел. Те са също толкова важни, колкото и останалата част от вашето човешко семейство и заслужават колкото е възможно повече грижи.


Има много трикове, които можете да използвате, за да направите живота на вашия домашен любимец възможно най-хигиеничен. От екологични почистващи препарати, които ще ви спестят време и пари, до хакове „Направи си сам“, можете да се научите на много неща. Също така е важно да знаете колко често трябва да почиствате техните играчки, легла и подобни предмети. Така че ще разгледаме по-отблизо как лесно да постигнем това.


1. Време е да го хвърлите във водата

Ако сте нов в грижата за домашни любимци като цяло, първото нещо, което трябва да знаете, е кога е време да изхвърлите спалното бельо и чаршафите, когато правите пране. Не е тайна, че косматите ни приятели губят много косми, а ако не се къпят редовно, те също миришат. Така че, като имате предвид тези два фактора, можете лесно да определите кога да изхвърлите техните неща по време на процеса на почистване. Когато започне да мирише и се натрупа много коса. С този дизайн е ясно, че трябва да миете спалното бельо и други предмети поне веднъж седмично, за да им помогнете да поддържат здравословен и хигиеничен начин на живот. 


2. Пране на легло и кресло

Домашните любимци са като членове на вашето семейство, но това не означава, че можете да ги миете редовно. Първото нещо, на което трябва да обърнете внимание, е косата. Ако просто изхвърлите леглото, косата никога няма да падне напълно и да стане упорита част от тъканта. 

Така че първо трябва да използвате четка без власинки, за да премахнете всички видими косми, преди да намокрите леглото. Ще забележите, че колкото и силно да разресвате, някои косми все пак ще залепнат за тъканта. За да направите това, трябва да изсушите спалното бельо и чаршафите в сушилня без топлина за 10 минути. Той ще разхлаби излишната коса, за да можете лесно да я премахнете и да я поставите в пералнята. След това можете да накиснете спалното бельо в гореща вода и да го изперете с перилен препарат без аромат. Топлата вода е добра за дезинфекция, но винаги проверявайте етикета за максималната температура на водата, която може да се мие. 


3. Измийте всички играчки

Често домашните любимци си играят с гумени/пластмасови или плюшени животни. Процедурите за почистване са много различни и за двете, така че закопчайте и разгледайте: 

Гумени/пластмасови играчки: Тези играчки са относително лесни за почистване, защото обикновено можете да ги подреждате заедно. Първо, трябва да напълните кофа с една част вода и една част дестилиран бял оцет. След това можете да накиснете всички гумени/пластмасови играчки в тази смес, да изтъркате съответно, след това накиснете в обикновена вода и оставете да изсъхнат.

Плюшени играчки: Плюшените играчки могат да се мият ръчно или машинно, но първо ще трябва да избършете цялата си коса отново. Ако използвате машинно пране, не забравяйте да използвате нежен цикъл, за да избегнете повреда на машината. 


4. Котка планински катерач

Котките са енергични животни, така че ако искате да запазите котката си щастлива, трябва да имате котешка катерачка в дома си. Но тези катерачи изглеждат като страхотен обект за почистване. Но въпросът е, че е лесно, ако следвате няколко общи стъпки. Първо, трябва да почистите всяка упорита коса. След това е време да пуснете топла вода и меки перилни препарати без аромат. 

Трябва да изтъркате мястото на килима с кърпа или четка, навлажнена с препарат за отстраняване на вода. След това избършете с обикновена влажна кърпа, за да премахнете сапуна. След това се изсушава на въздух. 


5. Дезинфекцирайте кутията за отпадъци

Кутиите за отпадъци трябва да се почистват и дезинфекцират редовно, тъй като изпражненията от котка/куче могат да представляват риск за здравето на вашето домакинство. За да почистите кутията за отпадъци на вашия домашен любимец, първо трябва да премахнете целия пясък, след това да изтъркате с топла вода и мек почистващ препарат без аромат, който няма да остави никакви остатъци от химикали. Измийте го, оставете да изсъхне и напълнете постелята с чист пясък. Не забравяйте да носите маска за еднократна употреба и ръкавици, когато почиствате. 


6. Ястия за храна и вода

Не използвате повторно мръсни чинии за следващото си хранене, нали? Същото важи и за домашните любимци. Техните тави за храна и вода трябва да се почистват ежедневно, за да останат здрави. Бактериите растат много бързо в купички за храна/вода, така че е важно да се грижите редовно за тях. Почистват се лесно в съдомиялна машина, но ако това не звучи привлекателно, определено можете да измиете ръцете си с хладка вода и мек сапун. 


Грижата за домашни любимци е трудна работа, почти като грижата за малки деца. Така че, ако сте зает човек, който едва разполага с достатъчно време, за да бъде в крак, си струва да помислите за ползите от наемането на професионална почистваща услуга, особено ако имате домашни любимци. Въпреки това се надяваме, че някои от тези съвети ще ви помогнат да се грижите по-лесно за вашия космат приятел.

Искате ли да научите повече за Jump Arena?

Задайте въпроса си
Моля
напусне
съобщение
Тел / WhatsApp / WeChat:

Добави:

Wanyang Zhongchuang District, Cangnan County, Wenzhou City, Zhejiang Province

Котка

Куче

Бързи връзки

ИТ поддръжка от
Начало
Продукти
E-Mail
Контакти