EN

ФИРМЕНИ НОВИНИ

Кучешките играчки имат ли нужда от почистване? Как да почистя?

1. Трябва ли да се перат играчките за кучета?

Играчките за кучета трябва да се почистват, след като са закупени, и тези играчки също трябва да бъдат дезинфекцирани, за да се избегне засягане на здравето на кучетата. Това е така, защото играчките за кучета от фабриката имат много бактерии и нечистотии по тях. Затова собствениците искат да изкупят играчките за оризови кучета, които да бъдат стерилизирани или накиснати в гореща вода (в зависимост от материала). Препоръчително е играчката да бъде изработена от силиконов материал. Силиконът е нетоксичен и безвкусен и трябва само да се почисти. Ако е обикновена пластмасова играчка, можете да я накиснете в професионален дезинфектант за домашни любимци, след което да я изплакнете с вода и да я подсушите, преди да я дадете на кучето.


2. Как да почистите кучешки играчки?

При почистване на играчки за кучета методът на почистване е различен в зависимост от материала на играчката.

① Почистване на плюшени играчки. За да почистите плюшените играчки, първо трябва да подготвите почистващите инструменти, които трябва да използвате. Например едра сол, големи найлонови торбички. Този метод на почистване се нарича химическо чистене. След като всичко е приготвено, поставете едрата сол и мръсната пълнена играчка в найлонов плик, след това я поставете в найлоновия плик и я разклатете енергично, за да направите едрата сол и вълната Плюшените играчки имат достатъчен контакт с триене, а плюшените играчки се почистват по този метод. Принципът на това почистване е да се използва адсорбционният ефект на солта, а именно натриевият хлорид, върху мръсотията. Тъй като готварската сол има силен дезинфекционен ефект, тя не само почиства играчките, но и ефективно убива бактериите и вирусите. Освен това можете да миете и плюшените играчки на кучето си, като ги измиете с вода. Подгответе инструменти като вода, препарат за коприна и мека четка. Ако плюшената играчка на кучето е по-голяма и има много пълнеж, извадете пълнежа на играчката преди почистване и след това използвайте подходящ метод за почистване. Оставете да изсъхне преди да поставите пълнежа.

② Почистване на пластмасови, гумени и найлонови играчки Когато почиствате такива играчки, първо потопете пластмасовата играчка на кучето във вода, първо поставете подходящо количество ядлива лимонена киселина и сол, накиснете за 15 минути и след това добавете обикновен препарат. Следвайте обичайния метод на пране, за да изперете нещата нормално, и можете да изперете нещата много чисти. Можете също да накиснете в бял оцет за 15 минути, за да подобрите ефекта на дезинфекция. Все пак трябва да се отбележи, че повечето от тези играчки не са подходящи за излагане на слънце. Най-добрият начин е да ги изсушите и да ги поставите на хладно и проветриво място, за да изсъхнат естествено.


3. Предпазни мерки при почистване на играчки за кучета:

① Не мийте с дезинфектант 84. Основният компонент на дезинфектанта 84 е натриевият хипохлорит, който е корозивен за човешка кожа, коса, човешка кожа, коса, бельо, кожа, метал и др. Най-добре е да го дезинфекцирате с дезинфектант, специално предназначен за домашни любимци.

② Играчките трябва да се накиснат преди да се измият, за да бъдат напълно дезинфекцирани.

③ Не използвайте дезинфектанта директно, когато го купувате. Трябва да се разреди според пропорцията в ръководството за употреба. В противен случай, ако концентрацията е твърде висока, това ще бъде вредно за кучето.

④ Играчките не само трябва да се мият, когато са закупени, но също така трябва да се мият редовно след игра за определен период от време, за да се избегне навлизането на бактерии от устата и причиняване на дискомфорт на кучето.

⑤ Когато почиствате играчки за кучета, обърнете внимание на използването на специален почистващ разтвор.

Искате ли да научите повече за Jump Arena?

Задайте въпроса си
Моля
напусне
съобщение
Тел / WhatsApp / WeChat:

Добави:

Област Wanyang Zhongchuang, окръг Cangnan, град Wenzhou, провинция Zhejiang

Котка

Куче

Бързи връзки

ИТ поддръжка от
Начало
Продукти
E-Mail
Контакти